Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

InnoCleaning heeft duizenden vierkante meters zonnepanelen gereinigd vooral bij bedrijven in Duitsland. We hebben daar moderne borstels voor speciaal voor zonnepanelen en gebruiken Osmosewater voor een grondige en vooral milieu vriendelijke reiniging.

Zonnepanelen als gevelbekleding  bij een klant van ons.

Door regenwater zal nieuwe vervuiling zich mengen met de reeds aanwezige residuen en zo ontstaat ‘vuil op reeds gehecht vuil” waardoor zonnepanelen steeds minder licht doorlaten. In bepaalde situaties zijn wij al een rendements verlies van 20% tegengekomen bij panelen die jaren niet gereinigd werden. De kosten zijn dan al binnen een maand terugverdiend!

Zonnepanelen reinigen heeft in een TNO onderzoek uitgewezen, dat dit een positief effect heeft op het rendement. Stof, zand, bladeren, uitwerpselen van vogels, roet, fijnstof  en overige organische vervuiling kunnen uw zonnepanelen zodanig vervuilen dat nalaten van uw zonnepanelen reinigen het rendement van vermindert met 4,4% tot 8 % per jaar.

Ook  korstmossen (Flechten), veelal in de agrarische sector op zonnepanelen aanwezig, kunnen wij verwijderen zonder de zonnepanelen te beschadigen.

Zonnepanelen reinigen & coaten

zonnepanelen reinigen door hydrofoob effect
Links aangehechte vervuiling water en vuil blijven ‘hangen’ en vuil hecht op vuil. Rechts een oppervlak behandeld met hydrofobe coating waardoor het vuil veel minder hecht en wordt meegevoerd door waterdruppels.

Door de zonnepanelen te behandelen met een vocht afstotende coating spoelt vervuiling samen met het regenwater van het oppervlak.  Tijdens en na een regenbui ontstaat geen waterfilm maar kleine druppels (Lotus effect) die door de wind en zwaartekracht van het zonnepaneel stromen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het rendement van uw zonnepaneel minder afneemt. Wij noemen dit ‘Easy to Clean’.

Vervuiling zorgt ook voor storingen en uitval van uw zonnepaneel. Veel voorkomende storingen zijn zgn. ‘hotspots’ en stringuitval welke veroorzaakt worden door het niet of te laat reinigen van uw zonnepaneel.

De coating zorgt voor minder onderhoud en behoeven en maar 1x per 2 tot 4 jaar gereinigd hoeven te worden afhankelijk van de vervuiling in uw woon- of werkomgeving.

U onderhoudt nl. zelf uw panelen….met een buitje regen.

Wij zijn officieel applicatiepartner solar van RSS Nanocoatings.

Zonnepanelen reinigen

Vraag om een offerte!

Schoonmaak bedrijf Emmen / Drenthe